Wij bieden vanaf nu ook familiale bemiddeling aan

Wij bieden vanaf nu ook familiale bemiddeling aan

Wat is bemiddeling?

Of het nu gaat om de afhandeling van uw echtscheiding, het opstellen van de verblijfsregeling voor uw kinderen, bijstand in conflicten bij nalatenschappen of  een uit de hand gelopen ruzie met uw broer of zus. Voor elk conflict dat zich afspeelt in de familiale context  kan u bij ons terecht.

Bemiddeling is een alternatieve geschillenbeslechting waarbij de partijen zelf, samen met de bemiddelaar tot een oplossing trachten te komen zonder dat er een gerechtelijke procedure wordt gevoerd. 

Ernstige familiale conflicten, denk maar aan echtscheidingen, zijn vaak pijnlijk en zeer ingrijpend. Je krijgt te maken met emotionele, maar ook  materiële en financiële problemen. Een familiale bemiddelaar kan vaak veel leed voorkomen door de betrokken partijen te helpen om in onderling overleg een goede regeling te vinden. De bemiddelaar treedt op als een onpartijdige derde die rekening houdt met de behoeften en belangen van alle betrokken partijen.

Herstel van de communicatie tussen partijen en zelf probleemoplossend denken staan hierbij centraal. 

In het merendeel van de familiedossiers dewelke op de rechtbank belanden gaat het om verzuurde menselijke verhoudingen: partners gaan uit elkaar en komen niet overeen wat betreft de verdeling van hun goederen, of de omgangsregeling van hun kinderen. Bij een overlijden kunnen de erfgenamen zich niet vinden in de afhandeling van de nalatenschap en kunnen broer(s) en/of zus(sen) niet meer met elkaar overweg.
In elk van voormelde situaties zitten mensen in emotionele conflicten waar ze zonder hulp meestal enkel harder vast in geraken.

De uitspraak van een rechter in dergelijke dossiers zal in het beste geval een van de partijen met een goed gevoel achterlaten, maar ongetwijfeld zijn er verliezende partijen en in het merendeel van de gevallen is de relationele situatie er na de uitspraak niet op verbeterd.
In geval van echtscheidingen met kinderen, is er echter nog een zeer frequent contact nodig tussen de partijen en ook bij broers en zussen is contact vaak onvermijdelijk.
Een verbeterde communicatie is dus aan de orde. En laat dat nu net zijn wat bemiddeling tracht te verwezenlijken. 

Bemiddeling is aan een opmars bezig, maar nog heel wat mensen kennen het niet of weten niet wat bemiddeling juist inhoudt, laat staan dat ze weten wat het voor hen kan betekenen. Aarzel dus zeker niet om ons te contacteren voor meer informatie.

Van belang is ook dat u op een kwalitatieve manier wordt bijgestaan. De term bemiddeling wordt nog vaak te pas en te onpas gebruikt. Als erkend familiaal bemiddelaar heeft Eef Stevens een doorgedreven opleiding genoten en de vereiste vaardigheden aangeleerd om cliënten op de gepaste wijze bij te staan.

Wanneer bemiddeling?

Iedereen die in een familiaal conflict verwikkeld is en er zonder gerechtelijke procedure wenst uit te geraken, komt in aanmerking voor familiale bemiddeling.


Wil je je conflict zelf in handen nemen en wil je bemiddeling een kans geven, neem dan gerust contact met ons op.

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie