Een vroegere portier en een assistent-manager van dancing Zottekot in Halen moesten zich dinsdag voor de Hasseltse correctionele rechtbank verantwoorden voor feiten van opzettelijke slagen. Tussen november 2012 en maart 2013 waren er op elf verschillende data schermutselingen. Het parket erkende wel dat het aantal incidenten door een paar maatregelen drastisch verminderd is.

Een 29-jarige man uit Genk, een erkend veiligheidsagent, stond samen met een 37-jarige man uit Schoten terecht, die in het Zottekot als assistent-manager aangesteld was. Blijkbaar begeleidde hij moeilijke klanten op een onzachte manier naar buiten. De verdediging had moeite met de verklaringen van de zogenaamde slachtoffers, want die slachtoffers waren niet zomaar buitengezet. Eentje stond in het midden van de dancing te plassen, een ander viel een jonge vrouw lastig.

Geen camerabewaking

De verdediging, meesters Carlos Teurelincx en Steve Geerdens, wilde de feiten in een juiste context plaatsen. "Na een verhuis uit Haasrode was de dancing in Halen pas gedurende die 4,5 maand open. Het camerabewakingssysteem werkte niet. De man uit Genk, die voor een externe securityfirma werkte, was de enige portier aan de deur en hij had geen zicht op wat er binnen gebeurde. Hij vroeg zijn baas zelf om een andere werkplek omdat hij voor zijn eigen veiligheid vreesde. Uiteindelijk werd de samenwerking stopgezet", aldus Geerdens.

De procureur gaf een positief advies voor een werkstraf. Raadsman Teurelincx vroeg voor de assistent-manager deels vrijspraak en een straf met uitstel of een werkstraf. De procureur kon zich vinden in 240 uren werkstraf. Vonnis op 24 juni.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie