Fysieke agressie en verbale agressie, bedreigingen, ’s nachts binnendringen en mogelijk ook nog brandstichting.

De waslijst aan betichtingen tegen een 30-jarige man uit Heusden-Zolder vrijdag in Hasselt waren niet min. Hij veranderde het leven van zijn ex in een hel en riskeert 37 maanden cel.

Het ging er vrijdagvoormiddag zeer gespannen aan toe in de Hasseltse correctionele rechtbank. “Bent u nu nog niet afgekoeld”, polste de rechter. De driftkikker in kwestie was een 30-jarige man uit Heusden-Zolder. Acht maanden zat hij al in voorhechtenis. Nu loopt hij onder elektronisch toezicht rond en pookte de gemoederen met zijn ex en haar vriend in de rechtbank meermaals op. Het minste wat je kan zeggen is dat hij de relatiebreuk in 2019 niet goed kan verkroppen. Sindsdien bleef hij zijn ex en haar nieuwe vriend nagenoeg onophoudelijk belagen. De vrouw verloor door de heisa 11 kilo en is sinds mei vorig jaar door psychische problemen niet meer aan het werk.

Brandstichting

Op 8 mei 2020 kwam de belaging tot een triest hoogtepunt. De Seat Ibiza van de nieuwe vriend ging in de garage achter de Lummense woning in vlammen op. “Mijn cliënte is er helemaal aan onderdoor gegaan. Ze heeft nood aan psychologische begeleiding. Ik vraag om een voorlopige schadevergoeding van 5.000 euro aan haar en haar vriend toe te kennen. Hij is door de feiten moeten stoppen met zijn job”, sprak advocaat Robby Loos.

De verdachte verklaarde meermaals spijt te hebben en dat hij hun gemeenschappelijke dochter wil zien. Over de brandstichting gebaarde hij van krommenaas en ontkende dit resoluut. “Ik geloof niks van zijn excuses. Meerdere keren heeft hij kansen gekregen om zich te herpakken. Alleen heeft de betichte die net als het contactverbod meermaals aan zijn laars gelapt. Ik vorder 37 maanden cel.”

De verdediging wees op het blanco strafblad van de verdachte en dat er geen DNA van de man was gevonden op de plek van de brandstichting. “Ik vraag uitstel voor de helft van de straf onder voorwaarden zodat justitie hem kan opvolgen.”

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie