Een man uit de Limburgse gemeente Houthalen die vier jaar geleden zijn ex-vriendin in het gezicht schoot, moet de vrouw nu 1,6 miljoen euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechter in Tongeren beslist.

De dader schoot zijn slachtoffer met een geweer in het gezicht toen ze een interimkantoor verliet. Hij kon niet verkrkoppen dat ze hun relatie had beëindigd.

De man werd eerder al door het hof van assisen veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor moordpoging. Nu is er dus ook een schadevergoeding voor zijn slachtoffer, die verminkt is voor het leven. 

"Welke vergoeding er ook toegekend zou worden, het zou nooit volstaan om het effectieve leed dat door het meisje is geleden effectief weg te nemen", reageert advocaat Steve Geerdens. "Dat neemt niet weg dat men een vergoeding moet toekennen die zoveel mogelijk de effectieve schade dient te benaderen. Ik meen dat men daar met de vergoedingen die er heden zijn toegekend, in geslaagd is."

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie