Davy Simons moet de ouders van zijn ex-vriendin Didi Swiers een schadevergoeding van 30.000 euro betalen. Dat heeft het Antwerps hof van beroep beslist. De Houthalenaar joeg op 23 juli 2012 drie kogels door het hoofd van het toen 19-jarige meisje nadat hun relatie ten einde kwam.

Swiers overleefde als bij wonder de schietpartij. Nu acht jaar later kampt ze nog altijd met blijvende hersenschade. “Werken, autorijden, fietsen en winkelen lukken niet. Ook zijn er grote problemen met haar kortetermijngeheugen”, zegt haar advocaat Steve Geerdens.

In januari kreeg Swiers van het hof al een schadevergoeding van 1,63 miljoen euro toegekend. “Hij stort maandelijks 20 tot 40 euro en soms zelfs niets. In totaal gaat het om amper 1.000 euro”, weet Geerdens. Deze week heeft het hof de in eerste aanleg toegekende schadevergoeding aan Didi’s ouders van 30.000 euro bevestigd. Simons betwistte dat de vrouw inkomensverlies had geleden. In Antwerpen krijgt ze nu opnieuw gelijk. “De mama is meerdere jaren moeten thuisblijven om voor haar dochter te zorgen”, aldus Geerdens. Met de uitspraak kunnen de ouders nu ook een punt achter de jarenlange procedure zetten. Davy Simons zit intussen een celstraf van 25 jaar uit.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie