Op het assisenproces van Romain Adriaens (63) uit Wiekevorst zijn maandag de pleidooien over de schuld van start gegaan. De advocaat van de nabestaanden van Irene Orens (61) gelooft niets van het verhaal dat de beschuldigde ophangt over een mysterieuze roofmoordenaar die zijn echtgenote om het leven bracht.

"Je moet het licht van de zon niet ontkennen, mijnheer Adriaens, wij zijn niet zo naïef als Irene en ook niet zo lichtgelovig", stelde meester Steve Geerdens.

Irene was een lieve, vriendelijke en eenvoudige vrouw die rotsvast geloofde in haar man en zich haar hele leven lang voor hem had weggecijferd. "Welke vrouw doet dat de dag van vandaag nog? Ze heeft hem alles gegeven tot uiteindelijk haar eigen leven toe", zei de advocaat.

Er bestaat volgens hem geen twijfel over dat Romain zijn vrouw gedood heeft. "De roofmoordenaar die op klaarlichte dag een doodlopende straat insluipt om een envelop met 5.000 euro te stelen, bestaat alleen in de fantasie van die leugenaar. Hoe zou Irene trouwens aan dat geld komen? Ze hadden zelfs al maanden hun huur niet meer betaald."

De advocaat denkt dat Irene op die fatale 2 juli 2009 iets te weten is gekomen over de financiële problemen waar ze onder gebukt gingen. Romain had tijdens zijn carrière massa's geld verdiend, maar sinds 2007 zaten ze compleet aan de grond. Hij spelde haar allerlei verhaaltjes op de mouw, maar de advocaat vermoedt dat Irene hem op de dag van de feiten niet meer geloofde.

"Dat heeft hem zo kwaad gemaakt dat ze zelfs de tijd niet meer had om haar koffie leeg te drinken. Ze wilde voor één keer niet plooien en daarom heeft hij haar afgemaakt met een broodmes", aldus meester Geerdens.

Lees on-lineWaarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie