Op het proces over de mazoutfraude met drie agenten van de wegpolitie en nog twintig betichten in de Hasseltse correctionele rechtbank richtte meester Steve Geerdens, de advocaat van de vermeende spilfiguur Kurt V. (39) uit Lummen, vrijdagnamiddag zijn pijlen op het gevoerde onderzoek. "Ten eerste is het niet duidelijk waarop wij ons moeten verdedigen. In principe kan ik hier mijn pleidooi stoppen, maar uit veiligheid doe ik verder. De enige opzet van de federale politie was het plegen van een broedermoord, namelijk op mijn cliënt, die een politieman was", aldus advocaat Geerdens.

Geerdens vroeg zich af waarom men niet meer moeite heeft gedaan om de schippers te verhoren. "Alles begint toch bij de schippers, zo dunkt mij. Ik zie een grote hypocrisie in dit dossier. De gerechtskosten bedragen zomaar eventjes 37.000 euro. En hoe kan er sprake zijn van diefstal, als er voor de brandstof betaald werd. Heel het korps van de verkeerspost in Oudergem wist dat mijn cliënt ermee bezig was."

"Geen benadeelde partijen aanwezig"

"Hij heeft in het zwart wat bij verdiend. Ik zie hier ook geen benadeelde partijen, zoals raffinaderijen, op de zitting. Mijn cliënt zou 100 euro per 1.000 liter verdiend hebben, maar dat gaf hij aan de schipper als drinkgeld voor de matrozen, die het werk deden. De procureur durft vandaag 30 maanden cel vragen voor iemand, die iets wil bijverdienen", ging Geerdens verder.

"De voorbije twee jaar is mijn cliënt als politieagent geschorst. Hij zat zes weken in hechtenis en die zes weken is hij zijn cel niet uit geweest. Hij heeft zich ondanks alle zorgen de voorbije twee jaar nuttig gemaakt. Elke woensdag gaat hij in een dagcentrum gehandicapten op een wandeling begeleiden. Ik vraag de vrijspraak. Als u toch een andere mening hebt, vraag ik de opschorting", besloot Geerdens.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie