De vroegere internaatbeheerder van het Sint-Franciscuscollege in Heusden is gisteren door de Hasseltse onderzoeksrechter vrijgelaten.

Tom L. (30) zat drie weken in de cel op verdenking van seksueel overschrijdend gedrag nadat gebleken was dat hij op het internet pikante chatsessies had gevoerd met jongeren, onder wie minderjarigen.

Tom L. is vrijgelaten onder bepaalde voorwaarden. “Zo mag hij geen contacten leggen met de mensen met wie hij vroeger op internet chatte,” aldus zijn advocaat, Steve Geerdens. “Hij moet zich ook laten begeleiden voor zijn persoonlijke problemen.”

De dertiger gaf zich op internet uit als een meisje en probeerde het vertrouwen van jongeren te winnen. Na enkele sessies werden de gesprekken alsmaar meer seksueel getint.

Klacht tegen cipiers

De internaatbeheerder, die door de affaire werd ontslagen, werd op 14 maart aangehouden. Het strafrechtelijk onderzoek tegen hem is nog niet afgerond. Later zal hij zich nog moeten verantwoorden voor de rechtbank, mogelijk wordt de juridische kwalificatie dan ‘aanranding van de eerbaarheid’ waarop celstraffen van zes maanden tot vijf jaar staan.

Zelf heeft Tom L. ook een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen twee Hasseltse cipiers die hem zouden hebben aangezet tot zelfmoord.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie