Een 26-jarige Lummenaar hangt 14 maanden cel boven het hoofd voor een vechtpartij en weerspannigheid tegenover de politie. De man was onder invloed van LSD. Hij sprong op de motorkap van de combi, maakte een achterwaartse salto en deelde vervolgens klappen uit.

Het tafereel speelde zich op 19 september 2020 af in de Rekhovenstraat in Lummen. De verdachte lag in het midden van de weg. Toen een automobilist stopte om te kijken wat er aan de hand was, sprong de Lummenaar recht. De man die hulp wou bieden, moest het bekopen met enkele slagen. Hij vraagt een schadevergoeding van 1.800 euro. Een ploeg van politiezone LRH passeerde en claxonneerde om de aandacht te trekken. De betichte stormde daarop in bloot bovenlijf en zonder schoenen aan op de combi af en sprong op de motorkap. Hij maakte een achterwaartse salto en raakte met zijn hoofd de bumper.

Oorsuizingen

Op het moment dat de politie wou controleren hoe het met de bloedende verdachte was, sprong hij recht en trakteerde de arm der wet op meerdere klappen en trappen. “Zelden heb ik inspecteurs gezien die zo zwaar onder de indruk waren”, verklaarde advocaat Erik Schellingen namens de politie. Hij stelde dat een agent er oorsuizingen aan over hield en de andere een stuk tand kwijtspeelde. Ook hadden ze na de feiten last van misselijkheid, hoofdpijn en een psychisch trauma. Tussendoor spuwde de verdachte, een Thaibokser, bloed in het rond. Schellingen vroeg voor de agenten een provisionele schadevergoeding van 2.000 euro en de aanstelling van een geneesheer-deskundige. “Mijn cliënt heeft er door de oorsuizingen blijvende schade aan overgehouden.”

Agressiebeheersing

De procureur schetste dat de Lummenaar enorm zweette toen hij toesloeg. “Het was duidelijk dat er drugs in het spel was. Die dag had de man LSD genomen. Pas met de hulp van enkele buurtbewoners konden de agenten de betichte arresteren. Ik vraag een straf met uitstel van 14 maanden op voorwaarde dat de betichte een cursus agressiebeheersing volgt.” Steve Geerdens, advocaat van de Lummenaar, benadrukte dat zijn cliënt sinds de feiten geen drugs meer heeft gebruikt. “Toen deze timide, schuchtere man bij mij op kantoor kwam, kon ik niet geloven wat hij gedaan had. Dit dossier is een voorbeeld van hoe mensen buiten zichzelf kunnen treden na het gebruik van verdovende middelen. Zelf herinnert hij zich er niets meer van hoe hij als een soort van Bruce Lee op de combi sprong.” De raadsman hekelde de gevraagde schadevergoeding van de politie. “De pen van de agenten schrijft vlotter het pv wanneer de politie er rechtstreeks bij betrokken is. Er staat vast dat ze schade geleden hebben, maar ze mogen het niet overdrijven.” Geerdens vroeg om de Lummenaar voor zijn eerste misstap opschorting van straf gekoppeld aan voorwaarden op te leggen. Vonnis op 24 juni.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Contacteer ons vandaag nog!

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie