Het hof van assisen in Tongeren sprak donderdagavond de 48-jarige Sami Velioglou uit Genk vrij voor de moord op zijn 23-jarige zoon Nasuf. Hij schoot in zijn woning op de Bevrijdingslaan in Waterschei zijn zoon op 10 maart 2008 dood, maar de assisenjury oordeelde dat hij handelde uit een onweerstaanbare drang.

Sami vuurde met een pistool vier kogels af en deed dat volgens de jury uit een panische angst voor zijn agressieve en onhandelbare zoon.

Bedreigd

De zoon was na de scheiding van zijn ouders in 2004 thuis vertrokken en ruim een week voor de dramatische feiten had Sami zijn zoon terug in huis genomen. Nasuf verweet zijn vader de scheiding. De jongeman, die als agressief gekend was, bedreigde zijn familieleden en zijn vader meermaals met de dood. Naar eigen zeggen had Sami een panische angst voor zijn zoon.

Op 10 maart 2008 vond hij een wapen in de jaszak van zijn zoon en dat was volgens de jury het hoogtepunt van de angst, die Sami voor zijn zoon had. Toen hij het wapen vond en de zoon op maandag 10 maart 2008 bij hem thuis aankwam, was de angst zo groot dat Sami niet langer in staat was zijn daden te controleren. De vrijspraak weekte veel emoties los bij de dochters en de familie van Sami, die hem altijd zijn blijven steunen.

Goede moed

Assisenvoorzitter Michel Jordens wenste Sami goede moed. "U heeft uw zoon doodgeschoten en dat is een kruis, dat u zal moeten meedragen. U zal aan Nasuf moeten blijven denken en ook hij verdiende te leven, ondanks alles wat hem verweten werd. We zullen nooit weten of Nasuf terug op het rechte pad geraakt zou zijn. Het frappeerde mij dat niemand binnen uw familie eigenlijk weet wat er juist is gebeurd. Vanuit mijn eigen hart vind ik dat het misschien verkeerd is. Het is misschien tijd om dat te vertellen aan uw familie", aldus voorzitter Jordens. (belga/ep)

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie