Een 50-jarige man uit Heusden-Zolder riskeert vier jaar cel met uitstel voor poging doodslag op een Beringenaar. Op twee juli vorig jaar sloegen zijn stoppen door na een huurgeschil over een loods. De verdachte sprong in zijn bestelwagen en wou op de eigenaar inrijden die ter plaatse verhaal was komen halen. Toen dat niet lukte, parkeerde hij zijn Mercedes in de veranda van het slachtoffer aan de woning naast de loods. “Het bloed is hem vanonder de nagels gehaald en hij is uitgescholden voor hoerenzoon,” aldus zijn advocaat Steve Geerdens vrijdag in de Hasseltse rechtbank.

De feiten speelden zich af aan een huis en bijhorend magazijn in de Nijverheidsstraat in Beringen. Via een ietwat rare constructie mocht de betichte gratis een bandenfirma uitbouwen in de loods die na een brand klaar was voor de sloop. De man renoveerde vanaf 2010 het pand op zijn kosten door onder meer een nieuw dak te leggen. Afspraak was dat zijn kosten zouden vergoed worden en hij huur moest betalen zodra het in orde was. Met de komst van nieuwe eigenaars veranderde de regeling en zij vroegen hem prompt om meerdere maanden huur te betalen, van een vergoeding was geen sprake meer. Na een gerechtelijke procedure werd de Beringenaar zelfs gedwongen het pand te verlaten.

Apengeluiden

In juli vorig jaar of bijna twee maanden voor zijn vertrekdatum, escaleerde de zaak. Toen een van de twee verhuurders de verdachte duidelijk ging maken dat hij zich moest haasten, greep de man naar een metalen staaf en sloeg het slachtoffer tweemaal. De verdediging ontkent dit. Wel bekennen ze dat de man daarna in zijn bestelwagen sprong en achter de verhuurder reed die ternauwernood zijn woning kon invluchten. Een deel van de omheining en de veranda moesten er wel aan geloven. Tot slot zwaaide de beklaagde nog met een zaag en vertrok. Het parket vorderde vier jaar met uitstel op voorwaarde dat de man zich laat behandelen voor zijn agressieprobleem.

Mercedes

Ook is om de verbeurdverklaring van zijn Mercedes gevraagd. “Mijn cliënt is geruime tijd uitgedaagd en opgejaagd. Ook maakten de verhuurders apengeluiden naar hem. Het was niet zijn beste dag en zat hij toen volop in de ramadan. Overigens is het slachtoffer hem komen opzoeken en niet andersom. Tot slot heeft mij cliënt tot vandaag nog altijd geen vergoeding gekregen voor de opknapwerken aan de loods,” aldus Steve Geerdens die om een mildere straf met voorwaarden vroeg. Vonnis op 16 december.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie