De raadkamer bevestigde vrijdag de aanhouding van de automobilist die afgelopen zondag een dodelijk ongeval veroorzaakte in Tongeren. Dinsdag gold hetzelfde voor de chauffeur van het ongeval in Kermt.

LEES OOK. Zware crash op E313 eist een dodelijk slachtoffer: veroorzaker in de cel

De 27-jarige man uit Kontich verscheen vrijdagvoormiddag voor de raadkamer in Tongeren nadat hij eerder deze week werd aangehouden. De Antwerpenaar veroorzaakte zondag een dodelijk ongeval op de E313 in Tongeren. Hij reed er achter op een oldtimer waarin een Nederlands koppel zat. De man achter het stuur raakte zwaargewond en ligt nog altijd in het ziekenhuis. Zijn vrouw naast hem bezweek in het hospitaal aan de opgelopen verwondingen een dag na de feiten.

De kwalificatie is vierledig: er wordt gesproken over onopzettelijke doding in het verkeer, onopzettelijke slagen en verwondingen in het verkeer, rijden onder invloed en onaangepaste snelheid. Zo werd vlak na het ongeval vastgesteld dat de man een positieve speekseltest aflegde en bestaan er beelden van een zogenaamde dashcam, gemaakt door een andere weggebruiker. Op het verslag van de verkeersdeskundige is het nog wachten.

“We hebben beslist om niet in beroep te gaan tegen de verdere aanhouding”, vertelt Robby Loos, advocaat van de chauffeur. “Mijn cliënt heeft enorm veel spijt van de feiten. Hij beseft de ernst van hetgeen gebeurd is en rekening houdend met de familie van de nabestaanden wordt de beslissing van de raadkamer aanvaard”, besluit meester Loos.

Kwaadwillige verkeersbelemmering

Met de beslissing om de twintiger een maand langer in hechtenis te houden, volgt de raadkamer het voorbeeld van de 39-jarige Beringenaar die vorige week vrijdagnamiddag de 77-jarige Paul Briers in het centrum van Kermt van de weg reed. De zeventiger overleefde die klap niet.

Lees online

Waarom Geerdens & Loos Advocaten?

  • Eerst luisteren wij naar u en uw probleemstelling.
  • Wij gaan daar waar andere kantoren afhaken.
  • Elk geschil is uniek en verdient alleen al daarom een eigen benadering en onze volledige aandacht.
  • U krijgt dan ook de persoonlijke bijstand die u en uw probleem verdienen.

Juridische hulp of advies nodig?

Contacteer ons vandaag nog. Bij ons bent u geen nummer, maar een client die wij persoonlijk kennen. Wij zoeken samen met u naar een creatieve oplossing hoe moeilijk uw geschil ook lijkt te zijn.

Linkhoutstraat 123
3560 Lummen

013 29 30 01

info@advolummen.be

Cookies laten u deze website vlot gebruiken. Deze cookies verzamelen geen persoonsgegevens. Meer informatie